Carita Abah Kardi nu Hayang Ngahadean Imah Bilik Bogana


KUNINGAN - Ieu Carita Abah Kardi jeung pamajikanna,  Ema Rayem,  urang Lembur Dukuhbadag, Kacamatan Cibingbin, Kabupaten Kuningan, nu hayang ngahadean imah bilik bogana.

Pakasabanna tani, milu ngarawat pepelakan Kayu Putih,  di Lahan Perhutani.

Kaayaan imahna,  nu geus balocor di para imahna, pinding imah tina bilik awi oge geus carang.  Boro-boro aya kompor di dapurna,  nu aya mung hawu wae jeung parabotan nu geus harideung.

Handap imahna teu make tehel sok komo keramik,  teu dilepa-lepa acan,  ukur taneuh.

Cita-cita Abah Kardi,  hayang ngahadean imahna sangkan bisa dipake ngiuhan teu kahujanan. (Nars)

No comments

Powered by Blogger.